7. NEDELJA MED LETOM 23.2. 2020

Objavil | 1 marec, 2020

Godovi in prazniki v  prihodnjem tednu:

Jutri goduje Matija, apostol, v torek Valburga, opatinja, v sredo bo pepelnica, začetek postnega časa, v četrtek Gabrijel Žalostne Matere Božje, redovnik, v petek Roman, opat in v soboto Antonija Firenška, vdova.

 

Danes teden bo 1. postna nedelja.

 

Jutri bo potekal redni verouk po urniku, v torek pa ne bo verouka. Vsi veroukarji pa se udeležite svete maše na pepelnico.

 

V sredo bo pepelnica, začetek postnega časa. Vabljeni zvečer ob 19. uri k sveti maši in obredu pepelenja. Ta dan je tudi strogi post, ko se enkrat na dan do sitega najemo in ne jemo mesnih jedi.

V postnem času imamo kristjani priložnost da poglobimo svoje duhovno življenje predvsem na treh ravneh: ob telesnem postu, oz. odpovedi, molitvi in dobrih delih.

 

Vabljeni k postni pobožnosti križevega pota ki bo potekala ob petkih pol ure pred sveto mašo, ob nedeljah pa ob 14. uri. V tem tednu jo bodo v petek ob 17.30 oblikovali veroukarji in starši 4. razreda, v nedeljo ob 14h, pa člani karitativne skupine pri župnijskem pastoralnem svetu.

 

O sporedu oblikovanja križevih potov, in ostalih postnih vsebinah, si lahko preberete v aktualni številki tiskanih oznanil Naš Rakek, ki je na pultu pri izhodu.