Pozdrav župnika

Prisrčen pozdrav vsem obiskovalcem naše novo oblikovane spletne strani. Vsaka župnijska skupnost je del večje, krajevne in še večje vesoljne skupnosti oziroma Cerkve. Jezusovo naročilo svojim apostolom, naj gredo in oznanjajo evangelij vsemu stvarstvu, velja danes tudi nam tako na področju vesoljne, krajevne Cerkve, kakor tudi vsakemu posamezniku.

V dobi, ko nas z informacijami obsipavajo iz vseh strani, je prav da tudi Cerkev svoj obstoj zabeleži na svetovnem spletu. Pomembno je, da tudi tu oznanjamo upanje, življenje in kažemo svojo vero. Pomembno je da je Cerkev prva, ki zna iskalcu dati pravih iskrenih in resničnih razlogov v prid življenju in vsem moralnim vrednotam za katere se zavzema. Pomembno pa je tudi, da zna biti kritična, da zna jasno povedati kaj je nesprejemljivo in hkrati ponuditi alternativo.

Enako velja za vsako župnijsko skupnost. Cerkev v malem naj bi bila sklic vseh, ki želijo tako na osebni, kakor tudi na skupnostni ravni zoreti in se bližati Bogu in njegovi svetosti. V tem smislu je vsak kristjan v župniji poklican, da se osebno angažira in vključi v dejavno župnijsko življenje. Napačno prepričanje kristjana bi bilo, da bi razmišljal kaj mu župnija lahko da. Pravilno je, da se trudimo župniji podariti delček sebe preko svojih talentov in sposobnosti. Samo na tak način je lahko župnija živa in učinkovita, pa tudi pričevanjska in misijonska.

V tem smislu se veselim spletne strani naše župnije. Naj pripomore k osebni rasti in zorenju vsakega obiskovalca. Upam, da boste našli odgovor na svoje vprašanje in da vam bo naša nova stran všeč ter se boste radi vračali.

Gregor Gorenc, župnik