2. NEDELJA PO BOŽIČU, 3.1. 2021

Objavil | 3 januar, 2021

Godovi in prazniki v  prihodnjem tednu:

Jutri bo spomin Presvetega Jezusovega imena, v torek goduje Elizabeta, redovnica, v sredo bo slovesni praznik Gospodovega razglašenja, v četrtek goduje Rajmond Penjafortski duhovnik, v petek Severin Noriški, opat in v soboto Hadrijan, opat.

 

Danes teden bo slovesni praznik Jezusovega krsta.

 

V torek zvečer,  bo tretji sveti večer, ko se bomo v molitvi zbrali skupaj, ter pokropili in pokadili naše domove. Na podboje vrat bomo zapisali 20+C+M+B+21. To so kratice latinskega stavka Christus mansionem benedicat – oziroma Kristus naj blagoslovi to domovanje.

 

V sredo, na slovesni praznik Gospodovega razglašenja, bo praznična sveta maša ob 18. uri. Povabljeni k sveti maši. K jaslicam veroukarji položite vaše darove, ki ste jih zbirali v adventu, ob premišljevanju spodbud v adventnem koledarju za misijonarje. Pri izhodu bo nabiralnik, kamor lahko tudi vsi ostali darujete svoje prispevke ob letošnji trikraljevski akciji.

 

Tudi sicer, vabljeni k svetim mašam med tednom in seveda v nedeljo. Tako se lahko vsi zvrstite, hkrati pa ne boste zamudili priložnosti in milosti, ki jih prejmemo pri mašni daritvi. To velja zlasti za veroukarje.

 

Ob smrti Frančiške Debevec iz Ivanjega sela, pa so namesto cvetja za svete maše darovali: Vera Oblak z družino, družina Rogelj, družina Švigelj, družina Stržaj in družina Dekleva. Bog povrni!

Svete maše v prihodnjem tednu:

  • v ponedeljek ob 18.00:  + Anton in Frančiška Svet, obl.
  • v sredo  ob 18.00:         + starši Gabrejna in Sernel, Ida Samsa
  • v četrtek ob 18.00:        + sorodnike in prijatelje
  • v soboto ob 18.00:        + Ljudmila in Maksimiljan Jug
  • v nedeljo ob 8.30:      + Saša Gnezda, obl.