3. ADVENTNA NEDELJA, 12.12. 2021

Objavil | 12 december, 2021

Godovi  in prazniki v  prihodnjem tednu:

Jutri goduje Lucija, mučenka, v torek Janez od Križa, cerkveni učitelj, v sredo Drinske mučenke, v četrtek Adelajda, kraljica, v petek Viviana, opatinja in v soboto Gracijan, misijonar.

Danes teden bo 4. adventna nedelja.

Kakor običajno bo ofer, za potrebe cerkve in župnišča. Bog povrni!

Vabljeni, da sprejmete na svoj dom Marijo – romarico. V prihodnjem tednu boste sprejeli Marijo na domove farani iz Dovc in Partizanske ceste, ter Škocijanske ceste, Poti v Dele, ter Gasilske ulice in Na vasi. Glede na to, da letos traja adventni čas cele štiri tedne, se lahko tako zvrstite, da boste Marijo sprejeli na svoj dom tudi v prihodnjem tednu. Skupaj molimo za zdravje.

V petek bomo vstopili v čas neposredne priprave na praznik Kristusovega učlovečenje, božično osemdnevnico. Potekala bo vsak dan ob 19. uri. Naj nas uvede v temeljito duhovno pripravo na božične praznike. Še posebej to velja za družine z veroukarji, kar je del redne kateheze in priprave na Božične praznike.

Prihodnjo nedeljo bo tudi priložnost za sveto spoved pred božičnimi prazniki.

Pri izhodu je nova številka tiskanih oznanil Naš Rakek, ki si jo vzemi te domov.

Sedanja vlada sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 155/2021, z dne 29. 9. 2021), v kateri je uvrstila na seznam dohodninskih upravičencev vse sestavne dele Katoliške cerkve (vse župnije). To pomeni, da z letom 2021 sestavni deli Katoliške cerkve (vsaka župnija) ponovno lahko prejemajo namenski del dohodnine. Več o tem je na listih pri mizici ob izhodu.