5. POSTNA NEDELJA, 17.3.2024

Objavil | 17 marec, 2024

Godovi v prihodnjem tednu:

Jutri goduje Ciril Jeruzalemski, cerkveni učitelj, v torek bo slovesni praznik sv. Jožefa, v sredo goduje Kutbert, opat, v četrtek Lucipin, opat, v petek Lea, spokornica, v soboto pa bomo obhajali slovesni praznik Gospodovega oznanjenja.

Danes teden bo cvetna nedelja.

Poleg oznanjenih svetih maš, bo danes teden še sveta maša za + Žarka Deklevo, ob 7. dnevu. Bog povrni vsem, ki ste namesto cvetja darovali za župnijsko cerkev! Za sv. maše so darovali: družina Romana Stržaja, družina Slavice Debevec, družina Roberta Debevca, družine Jelke Debevec, družina Korošec, družina Radota Milavca, družine Vide Metljak in članice župnijske Karitas. Bog povrni!

Naj nam tudi v prihajajočem tednu ne pojemajo moči za uresničevanje naših postnih spodbud. K temu nas bo spodbujal tudi radijski misijon na Radiu Ognjišče z naslovom: »Molitev, utrip življenja«, ki nas bo tudi duhovno pripravil na velikonočne praznike. V okviru misijona bo v petek tudi spovedni dan. Več o tem, pa tudi pripravi bodo spregovorili ob misijonskih nagovorih. Zelo priporočam!

Prihodnjo nedeljo pa bo potekal medžupnijski križev pot v Ivanjem selu, ob 14.30. Začetek pod cerkvijo, pri Lavrinovih. Lepo vabljeni vsi farani!

V torek na slovesni praznik sv. Jožefa, bo praznična sv. maša ob 18h.

V četrtek bo ob 19.30 potekal večer za starše veroukarjev v župnijski dvorani na Rakeku.

V petek bo v župnijski dvorani na Rakeku, ob 19. uri potekal četrti postni večer. Nagovoril nas bo msgr. Stanislav Hočevar, upokojeni beograjski nadškof. Spregovoril bo o skrivnostih življenja kristjana. Vabljeni.

V soboto bomo obhajali praznik Gospodovega oznanjenja Mariji. Praznična sveta maša bo ob 18h. Oblikovali jo bodo veroukarji vseh razredov.

Prihodnjo nedeljo, si boste lahko vzeli oljčne vejice, ki bodo na začetku bogoslužja cvetne nedelje pred cerkvijo blagoslovljene. Ob 8.20, bomo začeli bogoslužje pred cerkvijo. Priporočen dar za oljke, je vsaj 2€, ki je namenjen vzdrževanju cerkva v Istri. Bog povrni. V cerkvi bodo na voljo od petka.

Prihodnjo nedeljo bo od 7.45 naprej tudi spovedovanje pred prazniki. Povabljeni k dobri velikonočni spovedi.

Danes bomo odšli na postno romanje na Žalostno goro nad Preserjem. Tam se bomo pridružili tamkajšnjemu občestvu pri molitvi križevega pota. Avtobus bo ob 13.30 pobral vse, ki ste se prijavili na romanje, na avtobusni postaji nasproti pokopališča.

Svete maše v prihodnjem tednu:

  • v ponedeljek ob 18.00:   + Jože Oblak (Ivanje selo)
  • v torek ob 18.00:        + Ivanka Petrič
  •                ob 18.00:        + Jože Čekada (Ivanje selo 27)
  • v soboto ob 18.00:     + Marija Gnezda, obl.
  •                   ob 18.00:     + Franc Oblak
  • v nedeljo ob 8.30:      + Franc Ivančič